neděle 25. července 2010

Samá zábava :-)

Nové internetové připojení funguje celkem obstojně, tak můžu naštěstí napsat pár slov...v tuhle denní dobu bych se se starým připojením na internet asi vůbec nepřipojil:) Odpracovali jsme si náš třicetihodinový „skorotýden“ a zase jsme vyrazili na výlety:-)

Ve čtvrtek jsme byli v Grand Tetonu (park jižně od Yellowstonu), tam jsme měli v plánu dorazit ke dvěma vysoko položeným jezerům. Ušli jsme 10 mil, převýšení myslím asi 2000 stop...na začátku jsme prostě začali prudce stoupat a přestali jsme, až když jsme viděli jezero. Náročné, ale určitě to stálo za to, v prvním jezeru se dokonce někteří vykoupali...nás s Markétkou by do tý ledový vody nedostali ani za nic:) Druhé jezero už jsme si jenom prohlédli a už nás čekal sestup dolů. I když jsme šli dost rychle, do Canyonu jsme dorazili o dvě hodiny později, než bylo v plánu. U nás bychom večeři nestihli, tak jsme se zastavili v Lake Village na rychlou (čti pětiminutovou) večeři:-) Škoda jen, že jsme neměli příležitost vyfotit si vysoké zasněžené vrcholky Grand Tetonu tak, jak je známe z fotografií...snad někdy příště.

V pátek jsem musel odpoledne pracovat, ale Markétka měla volno celý den, tak vyrazila k „přírodnímu mostu“ poblíž Jezera. Cestou zpět uvízli v hodinové bizoní zácpě, tak do sbírky přibyly další fotky bizonů v rytmu disca, zdálky, zblízka:-) V noci jsme již oba měli v plánu noční výstup na Bunsen Peak při úplňku. Stihli jsme ještě pozdní západ slunce za vrcholky hor, to byla krása...pak už se setmělo a nám nezbylo nic jiného, než vytáhnout baterky a dělat co nejvíc hluku, abychom vystrašili zvířata. To naštěstí nebyl problém, protože nás jelo celkem asi dvacet:-) Fotky z tohohle výletu (zatím) nemáme, problémy s focením měsíce měly o mnoho lepší foťáky, než ten náš.

V sobotu nás čekalo koupání v řece Firehole v místě, kde se do ní vlévají horké prameny. Fakt zážitek, voda krásně teplá, občas až horká, člověk si musel dávat pozor, aby se nedostal moc blízko k horkým pramenům. Prameny nás neopařili, spálilo nás ale slunce, a to pořádně. Markétka říkala, že má barvu jako prasátko, já vypadám spíš jako rak. Ale stálo to za to!!:-) Fotky budou co nejdřív, dokonce podvodní!

Další novinka je, že Markétka začala pracovat v Gift Shopu (obchod se suvenýry)...dneska je její první den. Takže super, asi bude mít i víc hodin, to se ještě uvidí. Ještě chvíli a třeba to tu dotáhne i na manažerku :-)) Dost si vážím toho, že se tu na pracující cizince nedívají skrz prsty a když člověk chce změnit pozici, opravdu mu tu příležitost dají. Na druhou stranu jim moc možností nezbývá, někdo tam do konce sezony pracovat musí, když všichni Američani odjedou.

To by pro dnešek stačilo, zase se přihlásíme, až bude o čem psát:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat