sobota 3. dubna 2010

Výběr agentury

Prvním krokem, který nás čekal, byl výběr agentury, jelikož vyjet do USA na vlastní pěst a zařizovat si všechno sami by bylo asi oříšek. Agentura je přeci jen alespoň nějaká záruka, že budeme mít práci, navíc nám pomůže zajistit víza, pojištění a kdyby se v USA něco stalo, můžeme se tam obrátit na její partnerskou agenturu. Tím asi výčet výhod končí, samozřejmě, že všechno jde zařídit mnohem levněji - agentura si jednoduše namastí kapsu. Takže pokud máte nějaké kontakty na zaměstnavatele v USA, možná by stálo za to si vše zařídit sami. Ale pro nás, nováčky v programu Work and Travel, bylo nejvhodnější využít služeb agentury.

Rozhodovali jsme se prakticky jen mezi dvěma nejznámějšími - Student Agency a CCUSA. Samozřejmě podobné služby nabízejí i ostatní agentury, patří mezi ně třeba Czech-us, Atep, GTS International a mnohé další. Proč jsme se rozhodovali jen mezi SA a CCUSA nedovedu zdůvodnit, asi jsme chtěli jistotu v podobě velkého jména. Pravdou ale je, že spolehlivost jednotlivých společností je těžké posoudit, spokojenost účastníků je jiná případ od případu. Při vybírání agentury zůstává tedy asi nejdůležitějším kritériem cena - tady si dejte pozor, za co přesně platíte. Některé agentury nemají v ceně programu zahrnutý poplatek za vízum (cca 2500 Kč), některé zase pojištění.

Rozhodování bylo jednoduché, jelikož cenově vycházely obě agentury přibližně stejně. CCUSA navíc nabízeli jenom dvě možnosti hledání práce - buď si vybereme, že chceme do Národního parku, nebo nám zaručí, že pojedeme spolu - obě možnosti nešly kombinovat. My jsme chtěli spolu do Národního parku, takže jsme se rozhodli pro SA, která tuto možnost nabízela. Koncem listopadu roku 2009 jsme se tedy zaregistrovali na stránkách Student Agency a s naší koordinátorkou jsme si dohodli datum pohovoru. O tom napíšu více až v příštím článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat