pátek 16. dubna 2010

Pohovor ve Student Agency

Dalším krokem bylo absolvování pohovoru ve Student Agency. Nejdříve jsme se museli na jejich stránkách zaregistrovat, poté Markétka vybrala naši koordinátorku a jak se později ukázalo, měla šťastnou ruku, neboť slečna Lucka byla velmi vtřícná a vždy se nám snažila pomoci. Domluvili jsme si tedy datum a čas pohovoru a 27.11. jsme se dostavili na pobočku SA v Praze.
Lucka nám vysvětlila, jak to bude vše probíhat, jaké jsou naše možnosti hledání práce a dala nám smlouvu, kterou jsme si velmi pečlivě přelouskali a pak jí podepsali :) Součástí pohovoru byla samozřejmě i konverzace v angličtině, nebylo to ale nic hrozného, pouze pár otázek na to, odkud jsme, jaké jsou naše koníčky atd. Padla dokonce i otázka, jestli si myslíme, že spolu vydržíme 4 měsíce v zahraničí...odpověděli jsme, že určitě jo :-) Nakonec jsme ještě museli zaplatit zálohu - 2500 na program a 2000 na letenku. Takhle si vás SA pojistí, že si letenku koupíte u nich - přeci si nenecháte "propadnout" dva tisíce. Možná si řeknete, že je to nefér, ale pokud najdete na internetu levnější letenku a SA vám nedokáže zajistit levnější, máte právo na vrácení zálohy. Na tomto právu trvejte, jelikož agentura na vás bude chtít vydělat co nejvíce a jako první vám nabídne letenky dražší. Zálohy se platí hotově (možnost i kartou).
Od tohoto okamžiku jsme byli oficiálně účastníci programu Work and Travel a nezbývalo nic jiného, než čekat, až se na stránkách SA začnou objevovat nabídky práce.

Žádné komentáře:

Okomentovat