středa 28. dubna 2010

2. Job Fair - Yellowstone National Park

2. Job Fair již byl podstatně lépe zorganizovaný. Přecházelo mu vyplnění životopisu na stránkách partnerské agentury Council. Mám takové tušení, že se na něj stejně ve finále nikdo nedíval, ale aspoň jsme měli pocit, že to není taková "hurá akce" jako předchozí JF. 19.2. jsme tedy vyrzaili na pobočku SA.
Nevím, jestli to bylo menším zájmem o tuto práci, nebo jednoduše zaregistrovali méně studentů, ale na tento JF nás dorazilo 25. Možná to bylo také tím, že rozhovory probíhaly přes webkameru, což ne každému může vyhovovat. I když jsme se registrovali celkem pozdě, na řadu jsme šli jako desátí, chodilo se opět po skupinkách, ve kterých chcete jet. K dispozici bylo 14 pracovních míst
V místnosti, kde pohovory probíhaly, byl počítač a sluchátka - bohužel jen jedny. Takže když pracovnice z Yellowstonu zpovídala Markétku, nic jsem neslyšel a koukal se akorát z okna - nic příjemného. Mě se ptala, jaké mám pracovní zkušenosti, co studuji za školu, co bych chtěl v Yellowstonu nejradši dělat...prostě si chtěla proklepnout, jakou máme angličtinu. Rozhodující ale pro ni byla délka práce - nejpozdější nástup byl tuším kolem 20. června, nejdřívější konec práce byl až 19. září - pokud jste mohli zůstat takhle dlouho v USA, měli jste vyhráno. V tu dobu nám sice již začíná semestr, ale do Národního Parku jsme chtěli tak moc, že oželíme 14 dní školy na cestování. A to je co říct :-D Dohodli jsme si tedy, že začneme pracovat 10. června a skončíme 19. září, s čímž neměla paní na druhém konci Skypu žádný problém a práci nám ihned přislíbila.  Je to pekelně dlouhá doba, ale aspoň si víc vyděláme na cestování.
Hledání práce tímto úspěšně skončilo a začala byrokratická část programu - soutěž o to, kdo vyplní víc formulářů :)

Žádné komentáře:

Okomentovat