pondělí 16. srpna 2010

Bez práce nejsou koláče

Čtvrtek a pátek byly opět naše dny volna, takže jsme nezaháleli a vyrazili opět na výlety a kempovat. Většina (spíš všichni) naši kamarádi odjíždějí, takže to byly poslední akce, který jsme s nima podnikli. Ach jo...co se dá dělat.

Ve čtvrtek jsme se vrátili na staré známé Fairy Falls, pak jsme ale pokračovali asi půl míle za vodopády, na což jsme minule neměli čas...a vyplatilo se, došli jsme k Imperial Geyser, který je vážně parádní, navíc tryská téměř neustále. Odpoledne měli naši kamarádi v plánu koupání v Boiling River. My jsme ale měli zamluvený kemp nedaleko Canyonu, navíc tam s námi měli jít kempovat Petr s Markétou (Češi, kteří pracují v Lake). Jordan měl dokonce nervy půjčit nám auto, takže jsme nemuseli stopovat a mohli si poprvé zařídit americký automat. Ještě, že tam byl návod k použití, dlouho jsme nemohli přijít na to, jak se sakra řadí:-) Po konzultaci manuálu jsme nakonec zařadili rychlost D1 a vesele vyrazili směr Canyon. Tam jsme se sbalili a vyrazili k Ribbon Lake, které leží kousek od okraje Canyonu. Jezero zas tak úchvatné není, ale cestou jsme viděli Canyon z různých dalších úhlů. Kempování jsme si užili a přežili, zbytek pátku jsme prospali:)

Pak nám začal pracovní týden, hodin pochopitelně přibylo, a to výrazně. Oba máme s Markétkou přes čtyřicet hodin. Příští týden mám dokonce šest pracovních dní, což by znamenalo, že budu mít kolem 50 hodin. Markétce zůstaly ještě dva dny volna, takže plánuje dvoudenní výlet do Grand Tetonu. Tak snad to vyjde:-)

3 komentáře:

  1. a už se vám náklady vložené do WT vrátily?:) Chtěla bych vyrazit příští rok, láká mě taky Y, ale ze začátku jste psali, že nemáte moc práce. Tak jestli se tam dá vydělat na ten 13. měsíc cestováni?
    Díííky:)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím bohužel ne, navíc dolar dost slábne, tak uvidíme, co si nakonec vyděláme. Teď můžeme pracovat i přesčasy, takže si můžeme přijít na docela slušný peníze...když budem makat jak černý:-) Až se vrátíme, určitě uděláme bilanci, jak nám to vyšlo. Ale i kdyby se nám to nevrátilo, určitě to stálo za to, to můžu říct už teď:)

    OdpovědětVymazat
  3. no jasný, zážitky ti nikdo nezaplatí :) Oki, počkam si:)

    OdpovědětVymazat