středa 8. září 2010

Poslední týden (a pár dní) v Yellowstonu!

Tak už se nám to tu krátí. Práce je pořád stejně, lidí postupně ubývá a venku pěkně se ochlazuje. Včera večer dokonce napadl poprašek sněhu a v noci pekelně mrzlo. Ale i tak jsme včera byli na posledním táboráku :-) Za 2 týdny touto dobou už se budeme prohánět někde po Utahu nebo Arizoně, tam snad mrznout nebudeme!:)
Poslední dva týdny jsme byli v jednom kole, práce, práce a zase práce. Na nic jiného prakticky nezbyl čas, takže fotek moc nepřibylo.  Já jsem pracoval cca 10-12 hodin denně šest dní v týdnu, Markétka bohužel přesčas mít nemůže, protože nepracuje v kuchyni, ale v Gift Shopu. Nevím, proč to tak je...je to divný :-/ Přesčas je tu navíc až nad 48 hodin, takže se člověk pěkně nadře, než se na něj dostane:-)) V praxi to probíhalo tak, že v každém oddělení kuchyně měli „otevřené“ šichty, na které se mohl přihlásit, kdo chtěl (kdo byl rychlejší:-)). Takže si asi dovedete představit, jak to tady vypadalo...lidi na úplně nových pozicích nevěděli, co dělat, protože nebyl nikdo, kdo by jim to ukázal...každý měl práce nad hlavu a starat se ještě o další spolupracovníky bylo nad lidské síly. Další problém byla komunikace, v kuchyni bylo celkem dost lidí, co neuměli moc dobře anglicky... Ale přežili jsme to, nějaký peníze jsme vydělali a teď už můžeme začít odpočívat před dlouhou cestou. Příští týden už nás čekají pouze osmihodinové šichty pět dní v týdnu. Příjemná změna! :-) Cafeterii totiž zavřeli a zaměstnance z ní poslali do ostatních částí kuchyně.  V Cafeterii teď probíhá důkladný úklid, musí se vydrhnout úplně všechno...máme štěstí, že odjedeme dřív, než bude úklid kompletně celé kuchyně!
Další novinka je, že se budeme stěhovat...ale jen o pár metrů dál na vedlejší ubytovnu. Nějaké věci už máme v novém pokoji, dnes strávíme poslední noc v tom starém. Důvod je ten, že čím dál tím zaměstnanců odjíždí, tak se zbytek snaží sestěhovat do ostatních ubytoven, aby ušetřili...jako kdyby už Xanterra  neměla dost peněz - tenhle rok byl zase překonán rekord v počtu návštěvníků.
Minulý čtvrtek bylo krásně, tak jsme se rozhodli stopovat k nedalekým gejzírům v Norris. Žádný zázrak to nebyl, ale viděli jsme nejvyšší aktivní gejzír na světě – Steamboat. Když jsme tam byli, tak nevytrysknul...máme smůlu no :-D  Ve čtvrtek máme jeden z posledních dnů volna, tak se ještě musíme rozhodnout, co podnikneme. Naštěstí nám kamarád půjčí auto, takže možností je spousta.
Za týden a kousek už končíme práci, nemůžeme se dočkat :-) Už se těšíme na cestování a pak domůůůůů!!! Ještě nevíme, jak to vypadá s dřívějším odjezdem 17.9., ale nejpozději 18. 9. odjedem, to je jistý!:) Jeden den cestování navíc by se fakt hodil, ale když to nepůjde, tak to holt nepůjde. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat