pátek 11. června 2010

Canyon Village

Tak dnes ráno jsme byli vzhůru už kolem 5. ráno, časový posun je krutý:-) V hostelu West Herritage Inn jsme posnídali muffiny s pomerančovým džusem, potkali jsme tam jednoho kolegu z Plzně a po vystěhování vyrazili ke Greyhound bus station na sraz, zde nás pracovníci Xantery (podnik pracující pro Yellowstone National Park Services) rozdělili na ty, kteří již mají Social Security Number a kteří ne. My jsme byli v té druhé skupině, tak nás čekalo zdržení v podobě dalšího papírovaní.
V 10:30 jsme však už byli v Gardineru na HR oddělení, kde jsme odevzdali vyplněné papíry, vyfasovali uniformy, dostali ID card, zjistili jsme, že budeme pracovat v Canyon Village, který leží cca v polovině Yellowstonu, což je ideální na cestování po ostatních villages. A poté nás yellowstonský bus odvezl do Mamoth Hot Springs Village, tady jsme šli na oběd, a orientation. Na obědě nás čekalo milé překvapení - jídlo je tu vynikající a je ho neuvěřitelný množství :D Takže o hladu rozhodně nebudem. Každý může sníst, co mu hrdlo ráčí. Na následné orientation jsme se dozvěděli něco málo o historii parku a ostatní ne zas až tak důležité věci. Pro mě osobně byla nejpřínosnější informace o tom, jak se má člověk zachovat, potká-li medvěda. V Yellowstonu mají 3 univerzální situace popisující, co má člověk dělat, setká-li se s medvědem, přičemž při té nejhorší si má lehnout na břicho roztáhnout nohy a dát ruce za hlavu, snad to ale potřebovat nebudem:-) Ale chceme-li se grizzlymu opravdu vyhnout, je nejlepší mluvit nebo si zpívat. Prý bylo dokázané, že medvěd rozpozná lidský hlas a vždy, když hlas uslyší, odejde.
Po orientation jsme byli rozváženi autobusem do jednotlivých villages. Už cestou jsme narazili na wild life, viděli jsme pasoucího se soba, někde z dáli jsme možná míjeli grizzlyho, tedy aspoň náš řidič Míchael si to myslel. U cesty stála spousta lidí s dalekohledy a vypadalo to, že ví, kde medvěd je a fotili ho. My v jedoucím autobusu a bez dalekohledů jsme daleko nedohlédli. Kousek před naší zastávkou v Canyon Village jsme uvízli v Bison Jam, stádo bizonů se procházelo po cestě, takže auta nemohla projet. Jak jsme se dozvěděli - v Yellowstonu nemají bežné zácpy, zato mají grizzli jam, elk jam, bison jam...prostě zácpu vztahující se k jakémukoliv zvířeti :-) A ještě jednu zajímavou věc nám řidič Michael řekl: The bisons walk in the middle of the road, because they simply don't understand the concept of the roads:D
V Canyon Village jsme se ubytovali, prošli si okolí, došli na večeři, kde jsme se opět přejedli. A už je nejvyšší čas jít spát, doma bychom už vstávali a tady tělo ne a ne si zvyknout a aspoň trošku se přizpůsobit...tak třeba časem, uvidíme.

Markét

Žádné komentáře:

Okomentovat